پيشبيني آينده روشن براي زعفران ايذه
با توجه به ثمر رسيدن مزارع زعفران شهرستان ايذه كار برداشت از اين محصول ارزشمند آغاز شده است.
به گزارش فارس از ايذه، شهرستان ايذه با توجه به موقعيت مكاني ويژه در دل رشته كوههاي زاگرس در شرق استان خوزستان همواره يكي از مناطق مساعد كشاورزي بوده و محصولات آن از جمله گندم و برنج اين ناحيه از با كيفيتترين محصولات استان و حتي كشور به حساب ميآيند.
با وجود بيآبي اين منطقه در كنار درياچه سد و نيروگاه كارون ۳، در سالهاي اخير روي آوردن اهالي به كشت محصولاتي كه آب زيادي مصرف ندارند از نكاتي است كه مورد توجه قرار گرفته است ولي آنگونه كه بايد دنبال نميشود و لازم است كه ساكنان اين شهرستان بيشتر به سمت آن تمايل نشان دهند.
كشت زعفران كه روزي تنها در خراسان و استانهاي شرقي به يك محصول انحصاري تبديل شده بود در شهرستان ايذه و به ثمر نشستن آن باعث شد تا نشان دهد خاك اين منطقه نه تنها در محصول گندم، جو، كلزا، برنج و باغات مساعد كشت است، بلكه در زمينه ثمردهي طلاي قرمز هم بتواند خود را به عنوان يكي از قطبهاي توليد اين محصول معرفي كند.
با توجه به كم آبي منطقه و خشكسالي آن در سالهاي شروع كشت زعفران در اين شهرستان فصل پاييز و زمستان به منظور بهرهمندي از آب باران براي كشت انتخاب شده است؛ همچنين شرايط برداشت اين گياه به گونهاي است كه گلهاي آن هر روز صبح بايد قبل از طلوع آفتاب چيده شود و اين كار تا نزديك به يك ماه ادامه دارد.
برداشت قبل از طلوع آفتاب به اين منظور است كه در صورت تابش آفتاب به گل هاي اين گياه از كيفيت زعفران كاسته مي شود. اين گياه هر روز در اين مدت زمان گل دهي دارد.
با وجود اينكه كشت اين محصول ابتدا در ميزان كمي از اراضي بخش دهدز آغاز شد، در طول ۵ سال اخير كشت اين محصول در شهرستان توسعه يافت و به ميزان ۶ برابر حجم اوليه رسيد.
با وجود اينكه مدت زمان كشت اين محصول در شهرستان ايذه در چند سال اخير آغاز شده است، در صورت روي آوردن خانوادهها به اين كار آينده خوبي براي آن پيشبيني ميشود.
كشت زعفران در ۲۰ هكتار از زمينهاي كشاورزي شهرستان ايذه
مصطفي هنرمنديان در اين رابطه در گفتوگو با فارس، اظهار كرد: در حال حاضر ميزان كشت پياز زعفران در سطح ۲۰ هكتار از زمينهاي كشاورزي شهرستان ايذه انجام شده است كه از اين مساحت ميزان ۶ هكتار آن آماده برداشت است.
وي با بيان اينكه در دو سال نخست كشت نميتوان انتظار برداشت وسيع و فراوان را داشت افزود: برداشت زياد زعفران از سال سوم بعد از كشت پياز آن انجام ميشود و هر سالي كه از زمان كشت اوليه پياز آن بگذرد ميزان برداشت بالاتر ميرود.
مدير اداره جهاد كشاورزي شهرستان ايذه با بيان اينكه در حال حاضر عمده كشت اين محصول در دهدز در حال انجام است بيان كرد: در هر هكتار از مزارع اين محصول نزديك به ۷ نفر مشغول به كار ميشود و اينك نزديك به ۴۰ نفر نيز اقدام به كشت پياز زعفران در مزارع خود كردهاند.
هنرمنديان با اشاره به اينكه اين محصول از سال چهارم كشت و پس از آن به مرحله اقتصادي ميرسد، گفت: انتظار ميرود از سال چهارم به بعد از سطح هر هكتار زمين زير كشت ۲ كيلوگرم زعفران برداشت شود كه ميتواند درآمد بسيار خوبي براي مالكان داشته باشد.
وي با بيان اينكه اداره جهاد كشاورزي شهرستان ايذه در اين رابطه اقدام به آموزش كشاورزان در جهت ترويج آن و انتخاب پياز ميكند ادامه داد: به دنبال حمايت مالي از افرادي هستيم كه اقدام به كشت اين محصول در شهرستان كردهاند و در اين رابطه ۳ نفر از تسهيلات بهرهمند شده و به دنبال حمايت از تمام كشاورزاني هستيم كه به اين كار روي آوردهاند.
هنرمنديان با تاكيد بر اينكه شرايط شهرستان ايذه براي كشت و به ثمر رسيدن محصول زعفران بسيار عالي است، افزود: انتظار ميرود جوانان و مردم شهرستان ايذه كه دغدغه بيكاري دارند براي هر ميزان زميني كه دارند اقدام به سرمايهگذاري روي اين محصول كنند و قطعا اين كار براي آنها آينده بسيار خوبي خواهد داشت.