آبادان و خرمشهر، قطب گردشگري استان و كشور مي شوند

استاندار خوزستان با تشريح ويژگي هاي منحصر به فرد گردشگري شهرستان هاي آبادان و خرمشهر، گفت:وجود رودخانه هاي بهمنشير و اروند، نخلستان هاي فراوان و آثار فرهنگي با ارزش دفاع مقدس، اين دو شهرستان را به قطب گردشگري استان و كشور تبديل مي كند.
غلامرضا شريعتي در آيين اختتاميه جشنواره سفره ايراني – فرهنگ گردشگري منطقه ۸ كشور، با حضور نمايندگان استان هاي خوزستان، بوشهر، هرمزگان و جزاير خليج فارس، با تجليل از برگزار كنندگان اين جشنواره، گفت:برگزاري اين جشنواره، بار ديگر آبادان و خرمشهر را در كانون توجه همگان قرار داد.
وي از خوراك و تهيه غذا به عنوان اركان مهم زندگي و رونق دهنده صنعت گردشگري ياد كرد و گفت:غذا با فرهنگ تمدن، اقليم و طبيعت جامعه گره خورده است، هرچند اين پيوند محكم تر باشد، امكان جذب گردشگر بيشتر است و به طور يقين اين پيوند مي تواند منشاء دوستي و اتحاد و همدلي اقوام باشد.
استاندار خوزستان در بخش ديگري از سخنانش از غذا به عنوان يكي از خاطرات گردشگران در سفر ياد كرد و گفت:غذا نمونه اي از فرهنگ و اقليم جامعه است و هر چه اين فرهنگ عام تر و مورد پسندتر باشد، به جاذبه هاي گردشگري منطقه مي افزايد.
وي در خصوص غذاي جنوب ايران و فرهنگ و سنت هاي اقوام اين خطه، افزود:جذابيت، دلچسبي و خوش طمعي غذاي جنوب كشور به ويژه آبادان و خرمشهر زبانزد خاص و عام است و بانوان فرهيخته اين سرزمين به درستي توانايي و قدرت طبخ غذا با بهترين كيفيت را دارند.
استاندار خوزستان در بخش ديگري از سخنانش، وظيفه مسئولان و دست اندركاران صنعت گردشگري را برنامه ريزي و اقدام براي برند سازي و معرفي اين فرهنگ به ديگر مناطق به ويژه سطح بين الملل عنوان كرد و گفت:بايد، فرهنگ غذاي اين خطه به عنوان يكي از جاذبه هاي گردشگري به صنعتي درآمدزا تبديل شود.
شريعتي در پايان سخنانش با بيان اينكه از ۱۸ اثر ثبت شده ايران در يونسكو ۳ اثر متعلق به خوزستان است، گفت:لازم است در خصوص برندسازي گردشگري اين استان به ويژه در صنعت غذا اقدام كرد.
در آيين اختتاميه جشنواره سفره ايراني – فرهنگ گردشگري منطقه ۸ كشور، گروه موسيقي نواحي محلي استان هاي جنوب كشور به اجراي برنامه پرداخت كه موسيقي محلي آبادان مورد استقبال زياد حاضران قرار گرفت.
معرفي و تقدير از برترين هاي جشنواره و اهداي جوايز ولوح تقدير، حسن ختام جشنواره غذاي منطقه ۸ كشور بود.
به گزارش ايرنا جشنواره منطقه اي سفره ايراني – فرهنگ گردشگري با حضور نمايندگان استان هاي خوزستان، بوشهر هرمزگان و جزاير خليج فارس‌ از شامگاه چهارشنبه گذشته در محل نمايشگاه هاي بين المللي منطقه آزاد اروند آغاز به كار كرد.
نمايشگاه غذاهاي محلي و صنايع دستي مرتبط با غذا از هشتم تا دهم ديماه به مدت سه روز هر روز از ساعت ۱۶تا ۲۲ در مركز نمايشگاه هاي بين‌المللي منطقه آزاد اروند داير شد و برنامه هاي هنري و آييني آن نيز، هر شب از ساعت ۲۰ تا ۲۲ برگزار ‌شد.
در كنار اين جشنواره سه مسابقه و هفت كارگاه آموزشي مانند برندسازي تجاري غذا، شيوه نگارش كتاب در حوزه ميراث فرهنگي و آشپزي محلي، گردشگري غذا، تاريخچه غذاهاي اصيل سنتي خوزستان برگزار ‌شد.
در جشن هاي آييني اين برنامه، برنامه هاي موسيقي آييني استان هاي هرمزگان، بوشهر، جزاير هرمز و قشم و استان خوزستان اجرا شد.
اين جشنواره به همت اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خوزستان و حمايت معاونت فرهنگي سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد.